Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?

Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?Böyrək xəstəlikləri son zamanlar geniş formada vüsət alıb. Böyrək xəstələri qidalanmaqlarına da xüsusi diqqət göstərməlidirlər. Düzgün qida düzgün müalicə ilə birlikdə davam etdiyi zaman effekti olur.
Tərkibində D vitamini və kalsium olan qidalar böyrək üçün olduqca faydalıdır. Qatıq bu qidalar arasında əhəmiyyətli yer tutur.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, sink və dəmir mineralları ilə bol olan balqabaq toxumları, Omeqa 3 effekti ilə böyrək xəstələri üçün vaciblik kəsb edir. Bununla yanaşı immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir.
Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?Alma böyrək xəstələri üçün qalxan rolunu oynayır. Böyrəyi təmizləməyə kömək edir, süzmə prosesini lif tərkibi ilə ən yaxşı formada yerinə yetirməsinə kömək edir.

Gündə bir-iki alma yemək olduqca faydalıdır.

Balqabaq da böyrəyi təmizləyən qidalardan hesab edilir.

Cəfəri də böyrək xəstələrinin menyüsündə olması gərəkənlərdəndir. Enerji verən və yüksək lif effektinə malik olan cəfərinin hər səhər qəbul edilməyi tövsiyədir.

Gavalı A,B,C vitaminləri ilə zəngin olduğundan böyrək, ürək və xolesterol xəstəlikləri üçün faydalıdır.

Sağlam Qida     Baxılıb: 77   Tarix: 25 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Tahının (küncüt yağı) faydaları nələrdir?

Qış aylarının gəlməsiylə birlikdə adını tez-tez eşitməyə başladığınız, vücudu xəstəliklərə qarşı qoruduğuna inanılan qarışımlardan biri tahın bəhməzidir. Bəs tahın (küncüt yağı) bəhməzinin faydaları nələrdir?. təqdim edir:

Ən yaxşı vitamin kompleksi hansıdır? - Bunları bilmək vacibdir

Düzgün qidalanmağa diqqət yetirən birisinizsə, vacib vitamin və minerallar tərkibli qidaları yemək haqqında müəyyən qədər fikriniz ola bilər. Vitaminlər və minerallar sağlamlıq üçün gərəklidir və düzgün qidalanmaq vücudunuzu

Üzümün möcüzəvi faydaları

Üzüm, A, B1, C, E vitamini, dəmir, kalsium, potasium, sodium, maqnezium, fosfor kimi minerallarla olduqca zəngindir. Bəs faydaları nələrdir?. Antioksidantdır. Bilinən bütün meyvələr içərisində ən güclü antioksidant hesa

Kartofu bu formada yeməyin - Düzgün istifadə qaydaları

Kartof, insanlar tərəfindən çox sevilən və bol miqdarda istifadə edilən tərəvəzdir. Yetişmə baxımından asan və qida dəyərləri cəhətdən zəngin tərkibi ilə seçilir və bir çox fərqli üsulda istifadə edilir. Tərkibindəki vitaminlər

Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?

Böyrək xəstəlikləri son zamanlar geniş formada vüsət alıb. Böyrək xəstələri qidalanmaqlarına da xüsusi diqqət göstərməlidirlər. Düzgün qida düzgün müalicə ilə birlikdə davam etdiyi zaman effekti olur. Tərkibində D vitamin

Qan artıran qidalar

Anemiya, qana rəngini verən və oksigenin hüceyrələrə daşınmasını təmin edən protein olan hemoqlabinin normal səviyyənin altına düşməsi vəziyyətidir. xəbər verir ki, qanazlığının bir çox səbəbi ola bilər. Düzgün qidalanmama

Su pəhrizinin faydaları və zərərləri

Müasir zamanda su pəhrizindən tez-tez istifadə edilir. xəbər verir ki, bu müddətdə çəki verməklə yanaşı onu qorumaq da əsas məsələ hesab edilir. Su pəhrizi 24-72 saat ərzində su başda olmaqla sadəcə maye qidaların istifad

Əjdaha meyvəsinin faydaları və zərərləri

Əjdaha meyvəsi (Hylocereus Undatus) kaktus ailəsinə məxsus və rəngli meyvə növüdür. xəbər verir ki, əjdaha meyvəsi fərqli rənglərə sahib qabığı və iç meyvəsi ilə diqqət çəkir. Son illərin məşhur meyvələrindən hesab edilir

Çiyələk yarpaqlarının faydaları

Yaz fəslinin gəlməsi ilə birlikdə giləmeyvələrin istifadəsi də bir o qədər də artdı. xəbər verir ki, xüsusilə də uşaqların sevərək yediyi çiyələyin bir çox faydaları mövcuddur. Ancaq bununla yanaşı çiyələyi yeyən zaman atıla


mede agrisi dis agrisi tecili tibbi yardim babasil mualicesi