Sarımsağın möcüzəvi faydaları

Sarımsağın möcüzəvi faydalarıSarımsaq, yeməklərə ləzzət qatan və xalq arasında möcüzəvi qida olaraq qəbul edilən bitkidir.
İmmuniteti gücləndirməsi, qan təzyiqini, qan şəkərini və xolesterini aşağı salması sarımsağın faydaları arasında yer alır.
Sarımsaq, tibbi xüsusiyyətləri səbəbiylə minlərlə ildir bilinən və istifadə edilən bitkidir. Tərkibində bir çox vitamin, minerallar mövcuddur.

Faydaları nələrdir?
Bakteriyaları, göbələkləri öldürür.

İnsan vücudundakı qan təzyiqini, qan şəkərini və xolesterini aşağı salır.

Qaraciyəri qoruyur.

İmmunitet sistemini gücləndirir.

Sarımsaq necə istifadə edilməlidir?

Aparılan araşdırmalara görə, sarımsağı çiy yemək daha çox faydalıdır.

Sarımsağın möcüzəvi faydalarıSarımsağın həddindən çox istifadə edilməsi hansı problemlərə yol aça bilər?

Xüsusilə ac qarına təzə sarımsaq yemək, mədə ağrısı, qusma, bulantı kimi həzm sistemi problemlərinə yol aça bilər.

Dərman istifadə edənlər sarımsaq yeyərkən diqqətli olsalar daha yaxşı olar. Belə ki, bəzən dərmanın təsirini artıra, bəzənsə azalda bilər.

Vücudun sağlam, enerjili qalmasına kömək edir.

Sarımsağı udaraq istifadə etmək saçlarda yaranan tökülməni azaldır. Saçları daha parlaq, sağlam edir.

İltihablı xəstəliklərə qarşı antibiotik təsiri vardır.

Həzmi asanlaşdırır. Bağırsaqların normal fəaliyyətini təmin edir.

Gecə yatmazdan öncə bir diş sarımsaq udularsa qəbizliyə faydalıdır. Qəbizlikdən qoruyur.

Xərçəngə qarşı qalxan rolunu oynayır.

İnfeksiyaları yaxşılaşdırır. Antibiotik effekti vardır.

Bəs bişmiş sarımsağın faydaları nələrdir?

Sarımsağı çiy yemək daha çox faydalıdır. Ancaq kəskin dadı və qoxusu olduğu üçün hamı bu formada yeməyə bilər. Bu zaman sarımsaq bişirilərək istifadə edilə bilər. Bu həmin xüsusyyətləri xeyli azaldır.

Sarımsağı az bişmiş olaraq istifadə etsəniz bu faydalardan yararlana bilərsiniz:

Ürək-damar xəstəliklərinə qarşı faydalıdır. Damarları təmizləyir.

Qan təzyiqini aşağı salır. Xolesterin səviyyəsini tənzimləyir.

Sümükləri gücləndirir. Sümük və əzələ sağlamlığına təsiri çoxdur.

Qida dəyəri yüksək olduğu üçün yorğunluğu aradan qaldırır.

Vücuda enerji verir.

İştah açıcı xüsusiyyəti vardır.
Sarımsağın möcüzəvi faydalarıTəzə sarımsağın faydaları hansılardır?

Qeyd edək ki, təzə sarımsağın acılıq dadı digərləri ilə müqayisədə daha azdır.

Çibanları və dəri yaralarını yaxşılaşdırır.

Əzələlərdə meydana gələn qıcolmalar üçün faydalıdır.

Damarları genişləndirir və ürək üçün faydalıdır.

Bal ilə birlikdə yeyilərsə bağırsaq parazitləri ilə qurdları tökür.

Öskürək, boğaz ağrısı kimi şikayətlər zamanı faydalıdır. Diş ağrısına təsiri mövcuddur.

Göbələk xəstəliyi zamanı effektivdir.

Astma üçün faydalıdır.

Saç tökülməsinin qarşısını alır.
Hər gün yeməklərdə istifadə etmək tövsiyə edilir.

Sağlam Qida     Baxılıb: 346   Tarix: 04 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Çiyələk yarpaqlarının faydaları

Yaz fəslinin gəlməsi ilə birlikdə giləmeyvələrin istifadəsi də bir o qədər də artdı. xəbər verir ki, xüsusilə də uşaqların sevərək yediyi çiyələyin bir çox faydaları mövcuddur. Ancaq bununla yanaşı çiyələyi yeyən zaman atıla

Qırmızı kələmin faydaları

Kələmin bir çox növü mövcuddur. Hər bir növü vitamin və minerallarla olduqca zəngin tərəvəzdir. Tərkibindəki yararlı maddələrin təsiri ilə güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan qırmızı kələmin faydaları olduqca çoxdur. xəbə

Əzgilin fayda və zərərləri

Əzgil aşağı kalorili, lif və minerallarla zəngin olan meyvədir. Tərkibindəki lif həzm sistemini tənzimləyir. Eyni zamanda aşağı glisemik indeksi sayəsində qan şəkərini nəzarət altında tutmağa kömək olur. xəbər verir ki, antioksidantla

Zeytun yağının faydaları

Zeytun yağı, xolesterinin tarazlanmasını təmin edən faydalı bitki yağlarındandır. İnsan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. xəbər verir ki, xüsusilə böyümə çağındakı uşaqların sümük inkişafını dəstəkləyən həzm sisteminin müntəzə

Ödəmi bədəndən atmağın yolları

Vücuddakı maye toplanması ilə əlaqəli olaraq toxumaların şişməsi vəziyyətinə ödəm adı verilir. xəbər verir ki, mayenin vücud toxumalarında çox artıq yer alıb sıxışmasına bağlı olaraq ortaya çıxan ödəm adətən əl-ayaq biləklər

Üzümün möcüzəvi faydaları

Üzüm, A, B1, C, E vitamini, dəmir, kalsium, potasium, sodium, maqnezium, fosfor kimi minerallarla olduqca zəngindir. Bəs faydaları nələrdir?. Antioksidantdır. Bilinən bütün meyvələr içərisində ən güclü antioksidant hesa

Balqabaq tumu yağının möcüzəvi faydaları

A, B, E vitamini mövcud olan, omeqa 3, 6, potassium, dəmir, fosfor və maqnezium kimi minerallar baxımından olduqca zəngin olan balqabaq tumu yağı içərisindəki bütün bu maddələr sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır

Qarğıdalının faydaları və zərərləri

Bir çox insanın sevərək yediyi qidalardan olan qarğıdalının tərkibi lif və vitaminlərlə zəngindir. Qarğıdalının faydaları və zərərləri nələrdir?. Qarğıdalının nəyə faydalı və ya zərərli olduğunu bilmək üçün məqaləni sonadə

Kartofu bu formada yeməyin - Düzgün istifadə qaydaları

Kartof, insanlar tərəfindən çox sevilən və bol miqdarda istifadə edilən tərəvəzdir. Yetişmə baxımından asan və qida dəyərləri cəhətdən zəngin tərkibi ilə seçilir və bir çox fərqli üsulda istifadə edilir. Tərkibindəki vitaminlər


boyrek agrisi bogaz agrisi mede agrisi tecili tibbi yardim