Turşu faydalıdır ziyanlı?

Turşu faydalıdır ziyanlı?Turşu tərəvəz və ya meyvələrin su, duz, bəzən ədviyyatlar içərisində fermentə edilərək hazırlanan, probiotik xüsusiyyətlərə sahib və həzm sistemi sağlamlığına fayda verən bir ferment qidadır.

Bəziləri turşunun faydalı olduğunu söyləsələr də zərərli olduğunu deyənlər də az deyil.

Bəs turşu yemək faydalıdır ya zərərli?

Daha ətraflı məlumat üçün məqaləni sonadək oxuya bilərsiniz.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, tərkibindəki antioksidantlarla immun sistemini dəstəkləyə bilir.

Müxtəlif tərəvəz və ya meyvələrin fermentasiya edilərək hazırlanan bir qida olub, tərkibindəki probiotik bakteriyalarla həzm sistemini dəstəkləyir. Aşağı kalorili olmasına baxmayaraq lif, vitamin C, K və mineral baxımından zəngindir.

Tursunun faydalari nelerdir?

Probiotik tərkibi ilə həzm sistemini dəstəkləyir və antioksidantlar isə immun sistemini gücləndirir, həmçinin aşağı kalorili olub, çəkiyə nəzarət edir.

Maddələr mübadiləsini tənzimləyir: Vücudu infeksiyalara qarşı qoruya bilir.

Çəki nəzarətinə kömək edir: Aşağı kalorili olması, lif tərkibi və tox tutucu xüsusiyyətləri ilə çəki nəzarətinə dəstək olur.

Vitamin və mineral qaynağıdır: Turşu, fermentasiya edilmiş tərəvəzlər və ya meyvələrdən hazırlandığından, C vitamini, K vitamini, potassium kimi vitamin və mineralları təmin edir.

Bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırır: Lif tərkibi, bağırsaq hərəkətlərini təmin edə bilir və qəbizlik kimi problemlərin qarşısını ala bilir.

Tursu suyunun faydalari nelerdir?

Turşu faydalıdır ziyanlı?Həzm sistemini dəstəkləyir

İmmuniteti gücləndirir

Xərçəng riskini azaldır

Ürək sağlamlığını qoruyur. Qan təzyiqini aşağı salır, mənfi xolesterini aşağı salaraq yaxşı xolesterini artırmağa kömək olur. İnfarkt riskini azaldır.

Arıqlamağa kömək edir.

Sağlam Qida     Baxılıb: 45   Tarix: 16 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?

Böyrək xəstəlikləri son zamanlar geniş formada vüsət alıb. Böyrək xəstələri qidalanmaqlarına da xüsusi diqqət göstərməlidirlər. Düzgün qida düzgün müalicə ilə birlikdə davam etdiyi zaman effekti olur. Tərkibində D vitamin

Düyü yemək faydalıdır?

Düyü, tərkibindəki vitaminlər baxımından olduqca dəyəlidir. İçərisində 100-də 80 karbonhidrat, 100-də 7 protein, 100-də 2 yağ, 10 mg kalsium, 0,9 mg dəmir, 0,08 mg B1 vitamini (Tiamin), 1,6 mg Niasin, 94 mg fosfor, 92 m

Xəstəliklərdən sağaldan şəfalı bitkiləri nə qədər tanıyırıq?

Təbii məhsulların artıq çətin tapıldığı və çox dəyərli olduğu zamanda yaşayırıq. Çünki tərkibi dəyişən qidalar sağlamlıq cəhətdən bir çox problemə zəmin yaradır. Bəs hansı şəfalı bitkiləri tanıyırıq və nə qədər məlumatlıyıq?

Artıq duz istifadəsinin vücuddakı əlamətləri

Bəzi insanlar duzsuz süfrəyə oturmur. Ancaq duzun yeməyə qatdığı ləzzət qədər zərəri də bir o qədərdir. Bu, ən az şəkər qədər zərərlidir. xəbər verir ki, mütəxəssislər, insan vücudunun gündəlik duz ehtiyacının 6 qram olduğun

Sarıkökün faydaları və zərərləri

Sarıkök(zərdəçal), yeməklərə dad verən faydalı bitki növüdür. Son illərdə ədviyyat olaraq istifadəsi artıb. xəbər verir ki, sarıkökün istifadəsi vacibdir, ancaq çox istifadəsi də tövsiyə edilmir. Sarıkökün faydaları nələrdir?

Gül kələminin faydaları nələrdir?

Dadı ilə seçilən gül kələminin bir çox faydaları mövcuddur. Həm yeməklərdə həm də qızartmalarda istifadə edilir. Faydaları nələrdir?. təqdim edir:. Vücudu toksinlərdən təmizləyir – Vücudun hazırda mövcud olan toksin atm

Orqanizminizi gəncləşdirin - Bu qidalar vücudu yeniləyir

Soyuq fəsillərdə xəstə olan zaman dərhal dərmanlara müraciət edirik, ancaq şəfalı tərəvəz və meyvələrdən bol istifadə etmək bu mövzuda vacibdir. Bəs immunitetimizi hansı qidalarla üst səviyyəyə çıxara bilərik? . təqdim edir:

Ödəmi bədəndən atmağın yolları

Vücuddakı maye toplanması ilə əlaqəli olaraq toxumaların şişməsi vəziyyətinə ödəm adı verilir. xəbər verir ki, mayenin vücud toxumalarında çox artıq yer alıb sıxışmasına bağlı olaraq ortaya çıxan ödəm adətən əl-ayaq biləklər

K vitamini əksikliyi: Əlamətləri və səbəbləri

K vitamini qaraciyərdə istehsal edilən pıxtılaşma faktorlarının istehsal mərhələsində iştirak edir. məlumat verir ki, hansısa bir kəsik, yaralanma vəziyyətlərində qanaxmanın dayandırılması və normal şərtlərdə qanın tündlüyünü


cinsi xestelikler dis agrisi bogaz agrisi babasil mualicesi