Qırmızı kələmin faydaları

Qırmızı kələmin faydalarıKələmin bir çox növü mövcuddur. Hər bir növü vitamin və minerallarla olduqca zəngin tərəvəzdir. Tərkibindəki yararlı maddələrin təsiri ilə güclü antioksidant xüsusiyyətləri olan qırmızı kələmin faydaları olduqca çoxdur.

Doktor.az xəbər verir ki, A, B6, C, K vitaminləri, potassium, dəmir, kalsium, tiamin, maqnezium, fosfor, sink kimi vücuda yararlı bir çox maddə baxımından zəngin olan qırmızı kələm doğru formada istifadə edildiyi təqdirdə vücuda bir çox müsbət təsir bağışlayır.

Qirmizi kelemin faydalari nelerdir?

İmmunitet sistemini gücləndirir – İçindəki C vitamini başda olmaq üzrə bir çox yararlı maddə sayəsində qırmızı kələm güclü antioksidantdır. Vücudu toksinlərdən təmizləyərək immun sistemini gücləndirir.

Qan təzyiqini tənzimləyir – Təzyiqi normaya salır.

Urek-damar xestelik riskini azaldır – Bu növ xəstəliklərə tutulmaq riskini azaldaraq qoruyur.

Hezm ucun faydalıdır – Doğru və ölçülür formada istifadə edildiyi təqdirdə kələm, həzmsizliyə, sancı və ağrılara yaxşı təsir göstərir. Həzm sisteminin düzgün fəaliyyətini təmin edir.

Qan şəkərini tənzimləyir – Qan şəkəri üzərində effektiv təsirə malikdir. Bunun sayəsində diabet probleminə faydalı təsir göstərir.

Soyuqdəymə, qrip kimi xəstəliklərin sürətlə yaxşılaşmasına dəstək olur – Xüsusilə də payız-qış aylarında çox yemək tövsiyə edilir. Bogaz ağrısından burun tutqunluğuna kimi bir çox xəstəliklər zamanı effektivdir.

Sidikqovucudur – Bu səbəbdən şişlik, ödəm kimi problemlərin həllində rol oynayır.
Qırmızı kələmin faydalarıDəri sağlamlığına faydalıdır – Hüceyrələrin sağlamlığını qoruyan qırmızı kələm, hüceyrələrin yenilənmə sürətinə də müsbət təsir göstərir.

Bas agrisi, yuxusuzluq, stresə yaxşı təsir göstərir – Stresdən qaynaqlanan baş ağrısı, yuxusuzluq probleminin həlli zamanı tövsiyə edilir.

Sümük və əzələ inkişafına dəstəkdir – Tərkiində A, B6, C, K vitaminləri mövcuddur. Bu da sümük və əzələ sağlamlığını qorumaqda kömək edir.

Göz sağlamlığını qoruyur – İçərisindəki A vitamini sayəsində göz sağlamlığını qoruyur. İrəlidə yaşana biləcək katarakta problemi riskini azaldır.

Sağlam Qida     Baxılıb: 38   Tarix: 09 fevral 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Maqneziumun qəbulu nə üçün vacibdir?

Maqnezium, vücudun normal fəaliyyəti üçün olduqca vacib mineraldır. Vücut bu mineralı özü istehsal edə bilmədiyi üçün qidalar və ehtiyac olduqda əlavələr formasında qəbul edilməlidir. Enerjinin yaranması, qan təzyiqinin tənimlənməsi

Böyürtkənin faydaları nələrdir?

Böyürtkən təbiətin şəfalı möcüzələrindən biridir. Uşaqdan böyüyə hər kəsin sevərək yediyi giləmeyvənin faydaları nələrdir?. məlumat verir ki, bu giləmeyvə zəngin antioksidantdır. Bunun sayəsində ən çox faydalarından bir

Yumurtanın faydaları və zərərləri

Yumurta, faydası çox olan əsaslı qidalardan biridir. Bir ədəd yumurtanın həm bəyaz qismi, həm də sarı hissəsi, protein, vitamin və mineral baxımından olduqca zəngindir. Xüsusilə səhər yeməklərində yemək olduqca faydalıdır

Çoxlarının müraciət etdiyi Propolisi əslində istifadə etmək olarmı?

Propolis, arıların yarpaq tökən ağacların tumurcuqlarından və qabıqlarından topladığı, balmumu polen və tüpürcək ifrazatları ilə zənginləşdirdikləri bir maddədir. Arılar propolisi pətəkləri dezinfeksiya etmək, tikinti material

Yediyimiz ətin faydaları və zərərləri

Ölkəmizdə hazırlanan yeməklər zamanı ən çox seçilən qırmızı ət növləri adətən dana və qoyun ətidir. Qırmızı ətdən hazırlanan yeməklər zamanı, heyvanın hansı hissəsinin bişiriləcəyi də vacibdir. Çünki ətin daha sərt, yumşaq

Yorğun düşən vücudu necə bərpa edək?

Gərgin iş rejimi, xəstəliklər, yanlış qidalanma və s. Bütün bu faktorlar vücudun yorğun düşməsinə gətirib çıxarır. Hətta bu ötəri və xroniki hal ala bilər. Bu səbəbdən zəif, yorğun düşən vücudun öz-özünə keçməsini gözləmə

Günəbaxan tumunu necə yeməli?

Bir sıra insanlar günəbaxan tumlarını duzlu formada yeməyi sevsələr də, bir qism duzsuz yeməyə üstünlük verirlər. Bəs günəbaxan tumunun faydası nədir?. Əhvalı yaxşılaşdırır - psixoemosional fonu yaxşılaşdırır, stresin fəsad­­ların

Daha şəfalı ancaq bahalı qida... "Pekan qozu"nun adi qozdan fərqi nədir?

Təbiətin möcüzələrini saymaqla bitməz. Onlardan biri şəfalı xüsusiyyətlərə sahib olan ağacda yetişən pekan(Yapon) qozudur. Dünyada "Pekan" olaraq bilinən bu bitki növünün veteni Amerikadır. Sərt qabıqlı meyvə ola

Alma qabığı və çayı meyvəsindən daha faydalıymış... Faydaları nələrdir?

Almanın faydalarından daha öncəki məqaləmizdə bəhs etmişdik. Ancaq əksər insan almanın qabığını soyaraq yeməyi seçirlər. xəbər verir ki, mütəxəssislər alma qabığının ən az alma kimi faydalarının olduqca çox olduğunu dil


mede agrisi tecili yardim oftalmoloq bogaz agrisi