Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?

Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?Böyrək xəstəlikləri son zamanlar geniş formada vüsət alıb. Böyrək xəstələri qidalanmaqlarına da xüsusi diqqət göstərməlidirlər. Düzgün qida düzgün müalicə ilə birlikdə davam etdiyi zaman effekti olur.
Tərkibində D vitamini və kalsium olan qidalar böyrək üçün olduqca faydalıdır. Qatıq bu qidalar arasında əhəmiyyətli yer tutur.

Doktorinfo.az xəbər verir ki, sink və dəmir mineralları ilə bol olan balqabaq toxumları, Omeqa 3 effekti ilə böyrək xəstələri üçün vaciblik kəsb edir. Bununla yanaşı immunitet sistemini gücləndirməyə kömək edir.
Böyrək xəstələri necə qidalanmalıdırlar?Alma böyrək xəstələri üçün qalxan rolunu oynayır. Böyrəyi təmizləməyə kömək edir, süzmə prosesini lif tərkibi ilə ən yaxşı formada yerinə yetirməsinə kömək edir.

Gündə bir-iki alma yemək olduqca faydalıdır.

Balqabaq da böyrəyi təmizləyən qidalardan hesab edilir.

Cəfəri də böyrək xəstələrinin menyüsündə olması gərəkənlərdəndir. Enerji verən və yüksək lif effektinə malik olan cəfərinin hər səhər qəbul edilməyi tövsiyədir.

Gavalı A,B,C vitaminləri ilə zəngin olduğundan böyrək, ürək və xolesterol xəstəlikləri üçün faydalıdır.

Sağlam Qida     Baxılıb: 60   Tarix: 25 aprel 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

Çiyələk yarpaqlarının faydaları

Yaz fəslinin gəlməsi ilə birlikdə giləmeyvələrin istifadəsi də bir o qədər də artdı. xəbər verir ki, xüsusilə də uşaqların sevərək yediyi çiyələyin bir çox faydaları mövcuddur. Ancaq bununla yanaşı çiyələyi yeyən zaman atıla

Sarımsağın möcüzəvi faydaları

Sarımsaq, yeməklərə ləzzət qatan və xalq arasında möcüzəvi qida olaraq qəbul edilən bitkidir. İmmuniteti gücləndirməsi, qan təzyiqini, qan şəkərini və xolesterini aşağı salması sarımsağın faydaları arasında yer alır. Sarımsaq

Alma qabığı və çayı meyvəsindən daha faydalıymış... Faydaları nələrdir?

Almanın faydalarından daha öncəki məqaləmizdə bəhs etmişdik. Ancaq əksər insan almanın qabığını soyaraq yeməyi seçirlər. xəbər verir ki, mütəxəssislər alma qabığının ən az alma kimi faydalarının olduqca çox olduğunu dil

Xərçəng riskini aşağı salır - Kökün faydaları

Kök özünəməxsus dad və qoxuya sahibdir. Rəng cəhətdən bir neçə növü var. Faydaları isə hər rəngində olduqca yüksəkdir. Kökün, 85%-i sudan, 10 %-lik hisəsi lif və şəkərdən, qalan qismi az miqdarda yağ, protein, vitamin v

Maqneziumun qəbulu nə üçün vacibdir?

Maqnezium, vücudun normal fəaliyyəti üçün olduqca vacib mineraldır. Vücut bu mineralı özü istehsal edə bilmədiyi üçün qidalar və ehtiyac olduqda əlavələr formasında qəbul edilməlidir. Enerjinin yaranması, qan təzyiqinin tənimlənməsi

Qaraciyəri bərpa edən və qoruyan məhsullar

Xolesterin və protein istehsalı mövzusunda vacib rolları olan, vitamin və mineral toplama, toksinlərin parçalanmasına kömək olmaq kimi vücudda həyati funksiyaları olan qaraciyərin sağlamlığını qorumaq, ümumi sağlamlığınız

Göbələk yemək faydalıdır ya zərərli?

Göbələk, təbiətdə çöllərdə, meşələrdə, qayalıq məkanlarda yetişə bilər. Göbələyin içərisində birdən çox vitamin vardır. Kalsium, potassium, fosfor və bakır mineralları da mövcuddur. Dünyada bir milyondan çox fərqli göbələ

Xəstəliklərin qənimi - İtburnu bəhməzinin faydaları nələrdir?

İtburnu bitkisi insan sağlamlığı üçün olduqca vacib və əhəmiyyətli bitkidir. Bu barədə öncəki məqaləmizdə bəhs etmişdik. xəbər verir ki, itburnu çayı, bitkisi faydalı olduğu kimi, bəhməzinin də yararları olduqca mühümdür

Öpüş xəstəliyi nədir?

Öpüşmə əsnasında tüpürcək yolu ilə yayıldığı üçün öpüş xəstəliyi olaraq bilinən mononükleoz, Epstein-barr virusunun səbəb olduğu hərarət, boğaz ağrısı, limfa vəzlərində şişlik əlamətiylə xarakterizə edilən yayılan viral infeksiyadır


dis agrisi boyrek agrisi qarin agrisi cinsi xestelikler